Ocet jabłkowy i jego zalety
- 428 Views
- Redaktor lukvet.pl
- 25 kwietnia 2020
- Porady dla ćwiczących
Ocet jabłkowy często wykorzystywany jest w kuchni. Używa się go między innymi przy produkcji przetworów na zimę. Jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że ocet jabłkowy posiada również cenne właściwości lecznicze i równie często co w kuchni stosowany jest w medycynie naturalniej. Główną zaletą octu jabłkowego jest to, że pomaga on spalać tkankę tłuszczową, dzięki czemu chętnie stosowany jest przez osoby walczące z nadwagą. Ponadto regularne spożywanie octu wyprodukowanego z jabłek pomaga oczyścić organizm z toksyn i innych szkodliwych produktów przemiany materii. Zawiera on bardzo duże ilości magnezu, potasu oraz fosforu – jednych z najważniejszych mikroelementów, które wpływają na poprawne funkcjonowanie organizmu człowieka. Jak donoszą ostatnie badania ocet jabłkowy jest również bardzo skutecznym orężem w walce z cukrzycą – jako dodatek do potraw zawierających duże stężenie węglowodanów hamuje produkcję insuliny oraz spowalnia proces przyswajania cukrów prostych do krwie człowieka.

- 12 stycznia 2021
Czym jest Jabłczan cytruliny ?
- 9 października 2020
Jak walczyć z nadwagą ?
- 7 sierpnia 2020
Co zrobić z nadmiarem tkanki tłuszczowej ?
- 24 czerwca 2020
Czym jest Jabłczan cytruliny ?
Jak walczyć z nadwagą ?
Co zrobić z nadmiarem tkanki tłuszczowej ?
Płaski brzuch co trzeba wiedzieć
Ocet jabłkowy i jego zalety
Dieta CBL wyjaśnienie co to jest ?
Dieta light czym jest
Czym jest l-glutamina co musisz wiedzieć ?